Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Οδοντίατρος της Νέας Υόρκης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 54 ετών για κλοπή και πώληση ανθρωπίνων μελών προς τράπεζες οστικών μοσχευμάτων



7η Μαίου 2008


O Michael Mastromarino, 44 ετών και δυο συνεργάτες του που ίδρυσαν το 2006 μια τράπεζα ιστών(BTS), άνοιγαν τάφους και σε συνεργασία με ομάδα νεκροτόμων έκοβαν και έκλεβαν ανθρώπινα μέλη από νεκροτομεία τα οποία στη συνέχεια τα πουλούσαν σε εταιρείες οστικών μοσχευμάτων. Ειδικοί δημοσίευσαν φωτογραφίες εκταφέντων πτωμάτων σων οποίων είχαν αφαιρεθεί τα μέλη κάτω από τη μέση. Προς κάλυψη της πράξης τους είχαν κατασκευάσει ομοιώματα από σωλήνες PVC που τοποθετούσαν στην περιοχή των αφαιρεθέντων μελών. Τα σώματα προήρχοντο από νεκροτομεία της New York, της Pensylvania και New Jersey. H εταιρεία BTS έστελνε τα οστά, το δέρμα και τους τένοντες στις ιδιωτικές εμπορικές εταιρείες ιστικών-οστικών μοσχευμάτων Regeneration Technologies Inc, LifeCell Corp και Tutogen Medical Inc, και σε δυο μη-κερδοσκοπικές εταιρείες, τις Lost Mountain Tissue Bank και Blood and Tissue Centre of Central Texas. Ο Mastromarino κρίθηκε ένοχος τον Μάρτιο του 2008 και κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 18-54 ετών.
Δες Video


29η Ιουλίου 2008

Ο Michael Mastromarino, επικεφαλής ομάδας που έκλεβαν από νεκροτομεία ανθρώπινα μέλη και στη συνέχεια τα πουλούσαν σε τράπεζες οστικών μοσχευμάτων(μεταξύ των σωμάτων ήταν και εκείνο του δημοσιογράφου Alistair Cooke που πέθανε από καρκίνο) απολογήθηκε στο δικαστήριο καθώς αυτός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 18-54 έτη. "Ζητάω συγνώμη για τον συναισθηματικό πόνο που προκάλεσα στις οικογένειες των ληπτών και των δοτών ανθρωπίνων μελών," είπε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Ανώτερο Δικαστήριο του Brooklyn στη Νέα Υόρκη. Ο Mastromarino ήταν ένας ιδιωτικός οδοντίατρος στην πέμπτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης ασχολούμενος με την χειρουργική των οδοντικών εμφυτευμάτων. Αλλά του αφαιρέθηκε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είχε μπεί σε πρόγραμμα φαρμακευτικής αποκατάστασης μετά την υποτιθ'εμενη εγκατάλειψη ενός ασθενούς υπό γενική αναισθησία που βρέθηκε στο λουτρό του ιατρείου του με μια υποδερμική βελόνα στον βραχίονα. Τον τελευταίο μήνα , ο Mastromarino απολογήθηκε στο δικαστήριο ενώπιον των εξαγριωμένων συγγενών των θυμάτων - στους οποίους ήταν και μια γυναίκα που είχε δεχθεί κλεμμένα οστά ως μόσχευμα. Η Dayna Ryan είπε στο δικαστήριο ότι μολύνθηκε από Hepatitis B μετά την λήψη ενός εμφυτεύματος κλεμμένου οστού στην σπονδυλική της στήλη. Η ασθενειά του και οι φρικαλέες πράξεις του στο όνομα της απληστίας έχουν καταστρέψει την οικογενειά μου," είπε η Dayna Ryan. Δυο άλλα μέλη του κυκλώματος έχουν παραπεμφθεί ήδη στο δικαστήριο.
Δές Video

Δεν υπάρχουν σχόλια: